KUMBAĞ TURU ÖNCESİ RÖPORTAJIMIZ

Cumartesi turunda rota bu defer Kumbağ yollarıydı. Yollarda bize eşlik eden Tekirdağ Sağlık Pedal Grubuyla beraber sabah sahilde buluştuk. Anadolu Ajansından gelen muhabir arkadaşlara bisikletin toplum için önemini ve yararlarını Tekirdağ Sağlık Pedal Grubu Başkanı Faruk İlker Uzun ile Tekirdağ Bisiklet ve Spor Kulübü Başkanı Serkan Çiloğlu anlattı:

“Sayımız her gün artıyor çünkü bisiklete binerek örnek olduğumuz için etrafta gerçekten bizi görenler ilgiyle karşılıyor ve bu konuda farkındalık oluşturuyoruz. Bizden bisiklet sporu konusunda yardım isteyenler oluyor. Onlara yardımcı oluyoruz ve bu konuda birlikteliğimizi arttırmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Tekirdağ Bisiklet ve Spor Kulübü Başkanı Serkan Çiloğlu da bisiklet binmenin birçok insana ilk başlarda zor gelmesine rağmen daha sonra vazgeçilmesi zor bir spor olduğunu söyledi.

Bisikletin düzenli olarak kullanıldığında insan sağlığını olumlu yönde etkilediğini anlatan Çiloğlu, “Bisiklete sürekli binildiğinde bacak ve bel kasları gelişir ve kalbe fayda sağlar. Özellikle öğrencilere bu sporu aşılarsak, derslerinde bu spor dalı onlar için çok faydalı olacaktır. Çünkü onların zihin gelişimine çok faydası var. Dayanıklılık sporudur, daha dayanıklı olabileceğiniz bir spor dalıdır. Bu spora çocukları erken başlatmalıyız. Çünkü erken yaşta başlatılan spor daha faydalıdır” ifadelerini kullandı.

Muhabir Yavuz Karaduman’a bizlerle ve pedal dostlarımızla yaptığı röportajı için teşekkür ederiz.

Tarih: 13.01.2016

Bize Katılın

Sponsorlarımız