1. BAHADIR KONAK 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ BİSİKLET TURU

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma programı çerçevesinde Tekirdağ Sağlık Pedal, Çorlu Demir Pedal, Kızılpınar Kuş Pedal, TEBİS, VELBİS ile Hayrabolu, Ergene ve Velimeşe’den katılan bisikletçiler Tuğlalı Park’tan yola çıkarak Çanakkale’ye gittiler. 2 gün boyunca Tekirdağ’dan Çanakkale’ye pedal sallayan bisikletçiler, 57’nci Alay anısına Çanakkale’ye Tekirdağ’ın toprağını götürdüler.

Tekirdağlı bisikletçiler adına açıklamalarda bulunan Faruk İlker Uzun, “18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü’nde Tekirdağ-Çanakkale arasında bisiklet turu düzenledik. İlk günümüzü Gelibolu’da tamamlayıp, 2’inci günümüzü Çanakkale Şehitlik Abidesi’nde tamamladık. Bu turu yaparken Büyükşehir Belediyemizden, Kadir Albayrak’tan çok destek aldık. Kendisine teşekkürü bir borç biliyoruz. 2 ulvi amaca da hizmet edecek. Kadir Başkanımızdan, 57’nci Alay Şehitliğinden 1 kavanoz toprak aldık ve bu toprağı, emaneti orada yerine teslim ettik. Bunu Çanakkale Şehitlik Abidesi’ndeki toprağa kattık. Oradan da aynı şekilde toprağı alıp Kadir Başkanımıza teslim ettik” dedi.

Uzun, “Tekirdağ’ın tamamını kapsayan bir organizasyon bu. Hayrabolu’dan, Çerkezköy’den, Saray’dan ve Çorlu’dan büyük bir grupla, 50 kişilik ekiple gittik Çanakkale’ye. Zor biliyorum ama birliktelikten kuvvet doğuyor. Oradaki atalarımız, ecdadımız gerçekten geri dönmeyi düşünmediler. Biz onlara bir nebze olsun omuz verebilmek, o ruhu yaşatabilmek adına, en sevdiğimiz şeyi yaptık, bisiklete bindik” dedi.

Tarih: 26.03.2016

Bize Katılın

Sponsorlarımız